דיאטה דלת פחמימות יכולה להתאים לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים. היא עוזרת להוריד במשקל, אידיאלית עבור אנשים חולי סוכרת סוג 1 או 2 וגם מומלצת עבור התמודדות טבעית עם סיכון למחלות לב. באמצעות דיאטה דלת פחמימות ניתן לשפר את איכות החיים, להפחית תחושת עייפות ואף לשפר ביצועים בפעילות ספורטיבית. עם זאת, יש לזכור שהגוף מחפש את הפחמימות על מנת לפרק את הגלוקוז ולכן צריך לבנות נכון את הדיאטה.
מבחינה טכנית, הדרך הנכונה לבנות תפריט של דיאטה דלת פחמימות היא להתייעץ עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום של תזונה. התייעצות עם בעלי מקצוע היא בהקשר הזה חלק בלתי נפרד מתוך מערכת השיקולים, כי הם מכירים היטב את ההשלכות של כל תפריט וגם את תופעות הלוואי שלו. על מנת לצמצם את תופעות הלוואי מצד אחד אבל להישאר עם היתרונות של דיאטה דלת פחמימות מצד שני, מערבים בעלי מקצוע ומומחים.
מה מכניסים אל תוך תפריט של דיאטה דלת פחמימות?
שאלה מעניינת יותר היא איך בונים קולינרית את התפריט המומלץ של דיאטה דלת פחמימות. כאן ניתן לראות למשל כמה המלצות שחוזרות על עצמן, כמו למשל להחליף מוצרי מזון עתירי פחמימות וסוכרים בכמה שיותר ירקות וסיבים תזונתיים. יתרה על כך, את הסיבים התזונתיים השונים ניתן לצרוך במאכלים רבים ובהם סלט, ירקות מבושלים, מרקים, פשטידות ועוד.
בסופו של דבר, דיאטה דלת פחמימות צריכה להתאים להרגלי ולדפוסי האכילה שלנו. לא מספיק למשל להחליף את כל התפריט ולהוציא ממנו פחמימות, אם לא מאמצים שגרה מסוימת של פעילות גופנית, נמנעים מעישון ומפסיקים לצרוך אלכוהול. בטווח הארוך, רק התמודדות הרמונית תאפשר להשיג תוצאות ולשמור עליהן.