כיצד שתלים דנטליים נקלטים בגוף?
השתלת שיניים היא אחת מן הפעולות החשובות ביותר על פי רוב בתהליכים של טיפולי שיקום הפה. נראה כי בתהליך של השתלת השיניים, מה שבעצם חשוב להבין יותר מכל, הוא את אחוז ההצלחה בקליטת שתלים דנטליים בתוך גופכם. אחוזי ההצלחה כיום בקליטה של שתלים דנטליים הם גבוהים במיוחד, כך שמדובר בעצם על סיפור הצלחה משמעותי מאד ללא כל צל של ספק. עם זאת, חשוב ורצוי להבין כיצד בעצם שתלים דנטליים נקלטים היטב. שתלים דנטליים נקלטים בעצם בתוך רקמת העצם של השיניים, ואמורים להיקלט סופית כאשר העצם והחניכיים יתלכדו סביבם. אלו יחליפו באופן מלא את שורש השן, כך שיהיה ניתן להתקין עליהם את הכתרים המלאכותיים, ולבצע שחזור מלא של השיניים החסרות.
ממה השתלים עושים?
שתלים דנטליים מורכבים כולם, ללא יוצא מהכלל מטיטניום. הסיבה לכך שבחרו בטיטניום היא בכך שמדובר על מתכת אצילה, כך שגם אנשים שיש להם תגובות אלרגיות לחלק מהמתכות – לא חוו בעיות עם שתלים דנטליים. מעבר לכך, חשוב מאד לזכור כי השתלים הדנטליים הם גם חזקים ועמידים מאד. זה לא דבר של מה בכך, שכן בסופו של יום השיניים שלנו עוברות טלטלות שונות, מה גם שהלסת שלנו אמורה להכביד על השתלים לאורך זמן, וחשוב שיהיה מדובר על הטיטניום, שהוא חומר איכותי וחזק, בכדי שאתם תקבלו שחזור איכותי של השיניים שלכם.
מהו תהליך הקליטה?
יש מספר שיטות קליטה של שתלים דנטליים בתוך החניכיים. הדרך הקלאסית, היא הדרך בה מבריגים היטב את השתלים בתוך עצם השן, ולאחר מכן ממתינים מספר חודשים, עד אשר השתלים נקלטו היטב, ואז מתקינים את הכתרים המלאים. עם זאת, יש כיום שיטות חדשניות להתקנה של שתלים דנטליים והחדרתן בשיטת ההעמסה – כך שהם נקלטים תוך זמן קצר יותר בתוך הגוף, מה שמאפשר לבצע את כל תהליך ההשתלה בזמן קצר יותר. חשוב להבין כי לא תמיד ניתן להעמיס שתלים דנטליים בזמן קצר, וחשוב מאד שרופא השיניים יבחן היטב את מצבכם, ויגיד האם הדבר אפשרי.