הבדיקות המכינות עבור השתלת שיניים
מעוניינים לעבור השתלת שיניים? יש לכם קרוב משפחה שצריך לעבור השתלת שיניים ואתם מחפשים תשובות בנוגע לטיפול אשר צפוי להינתן במסגרת זו? אם כן, הרי שהגעתם אל המקום הנכון. חשוב להקדים ולומר כי כיום הטיפול של השתלת שיניים יכול להתבצע אמנם בשיטות שונות, אך בשורה התחתונה מדובר על הצלחה אחת מרכזית – הצלחת הקליטה של השתל בתוך החניכיים של המטופל בו בוצעה ההשתלה הלכה למעשה. השאלה היא כמובן, מה יכול להשפיע על ההצלחה של קליטת שתלים דנטליים בסופו של דבר בצורה הטובה ביותר שיש? בכדי להקטין את הסיכונים וכדי שלא יתבצעו ניתוחי השתלות כושלים חלילה וחס, מבצעים רופאי השיניים סדרה של בדיקות מקיפות במיוחד, כדי לקבוע האם יש סיכון מסוים בביצוע ההשתלה בה מדובר.
מה הרופאים בודקים בשטח?
ראשית, בוחנים רופאי השיניים האם יש למטופל מחלות כרוניות שיכולות לפגוע בהצלחה של השתלת שיניים. מחלות כמו סוכרת, מחלות לב שונות, וכן מערכות הקשורים למערכת הדם – כל אלו יכולות לפגוע בסיכויי ההצלחה של השתלת שיניים. כמו כן, יש גם הרגלים שונים של המטופל, שעלולים לפגוע בסיכויי ההצלחה של השתלת שיניים. בקרב אנשים אשר נוטים לעשן באופן קבוע יש ירידה מסוימת באחוזי ההצלחה וחשוב להכיר זאת. גם אנשים אשר נוטים לשתות אלכוהול בכמויות גבוהות במיוחד, יהיו באוכלוסיית סיכון גבוהה יותר. גם תרופות שונות שאדם נוטל – כמו למשל תרופות אנטיביוטיות, יכולות להיות בעייתיות, אם הן לא מותאמות באופן ספציפי לטיפולים של השתלת שיניים (שכן לעתים אף לפני הטיפול, רושם רופא השיניים אנטיביוטיקה, בכדי להכין היטב את הגוף לקראת התהליך של קליטת השתל).
השתלת שיניים – הליך מקצועי
חשוב מאד לציין שלמרות שמדובר לעתים על סדרה ארוכה מאד של בדיקות – אסור לכם לוותר עליהן. אחת מהדרכים הטובות ביותר לדעת האם אתם פונים באמת למומחה מקצועי שיבצע השתלת שיניים ברמה גבוהה, היא באשר לשאלה האם הוא מבצע עבורכם סקירות ומבדקים מלאים, נותן לכם תוצאות אמיתיות, ביחס לסיכויי ההצלחה של התהליך.