השיטות השונות של השתלות שיניים
אין זה סוד כי כיום התחום של שיקום הפה מציע מגוון רחב מאד של פתרונות בריאותיים ואסתטיים כאחד לכל אחד ואחת אשר זקוקים להם. אחד מן הפתרונות הבולטים ביותר הוא כמובן השתלת שיניים. אם אתם מעוניינים לעבור טיפול של השתלות שיניים, חשוב מאד שתדעו כיצד בעצם הטיפולים הללו מתקיימים.
אין בעצם רק סוג אחד של השתלת שיניים. יש כיום מספר שיטות לבצע את ההשתלה. בין השאר, קיימת השיטה המסורתית יותר, ויש שיטות חדישות, שהיתרון המשמעותי שלהן הוא בעיקר במשך הטיפול הקצר יחסית ומשך השיקום הקצר יותר. עם זאת, בחלק מהמקרים יש אפשרות לעבור אך ורק השתלות שיניים בצורה המסורתית, ולכן חשוב להכיר את כל השיטות האפשריות.
להכיר מקרוב את השיטות
כאמור, יש טיפולי השתלות שיניים מסורתיות. בטיפולים הללו, משך השיקום נע בין 3 חודשים לחצי שנה. ראשית מניחים את השתלים בתוך החניכיים, ונותנים להם להיקלט היטב. לאחר תקופה של מספר חודשים, אפשר לפנות להשתלת הכתרים המתאימים, ולתת עוד משך החלמה, ואחר מכן התהליך מסתיים.
יש גם שיטות אחרות. אחת מהשיטות הפופולריות ביותר היא שיטת ההעמסה. בשיטה זו, מבצעים בעצם השתלות שיניים ביום אחד – מכניסים גם את השתלים וגם את הכתרים ביום אחד. היתרון הוא בכך שלא צריך לאחר מכן לחזור שוב למרפאה לתהליך השתלה מחד, יש לבוא רק לביקורות. עם זאת, שיטה זו של השתלות שיניים, יעילה בעיקר עבור אנשים צעירים, ולכן מתאימה יותר לאנשים שעברו תאונה או חבלה באזור הפה, ופחות לאנשים שסובלים מנשירה טבעית.
עוד שיטה פופולרית
שיטה אחרת של השתלות שיניים, נקראת שיטת אול און 4 או אול און 6. בשיטה זו, מתקינים בעצם שתלים לאנשים אשר סובלים ממחסור מלא בשיניים שלהם. בעצם, במקום להכניס שתל עבור כל שן (מה שמתאים במקרה של מחסור בשיניים בודדות), משתמשים בארבעה עד שישה שתלים, אשר עליהם מתקינים בעצם את כל מערכת השיניים החלופית. הדבר מאפשר לכם לחסוך בכסף, וגם להתמודד בצורה טובה עם פחות שתלים בתוך הפה.